top of page
1.jpg

Project Belevenissen Ouderen creëren.

Ontstaan uit ervaring, met als doel de belevingswereld van mensen met een beperkte "mobiliteit" weer groter te maken. 

Wereldbeleving is op een missie om isolement te doorbreken door de mogelijkheden van virtual reality en gedeelde ervaringen.

Simpel gezegd, we zijn gericht op het verminderen van eenzaamheid. Virtual reality (VR) is een geweldige technologie die je overal mee naartoe kunt nemen en het samen met anderen ervaren heeft een magisch effect. Onze ervaring is dat deelnemers zich openstellen, verhalen delen, bespreken hoe ze zich voelen en uiteindelijk in staat zijn om raakvlakken te vinden met hun leeftijdsgenoten. Hoewel de VR-sessie zelf leuk en boeiend is, worden we nog enthousiaster over wat er gebeurt als de VR brillen eenmaal zijn uitgeschakeld.

Wereldbeleving is de beste manier om uw bewoners te betrekken bij en te verbinden met de wereld buiten uw organisatie. Blijf leren en doelen op de bucketlist bereiken vanuit de veiligheid van de zorgorganisatie. 

We spelen niet alleen een "VR filmpje" af, maar bieden kleine groepsactiviteiten en sociale interacties met bewoners, waar ze vervolgens naar uit kunnen kijken en achteraf over na kunnen praten, wat bijdraagt aan een sociale, gelukkige en gezonde leefomgeving.

Virtual reality leidt tot verbeteringen in fysieke-, mentale- en sociale gezondheid. Verbeterde mentale gezondheid en het is gewoon super leuk!

VR belevenis Saamborgh

VR belevenis Saamborgh

6 extra.jpg

VR met begeleiding op locatie

 • Reis samen door de wereld en haal herinneringen op, op diverse plekken waar u geweest bent.

 • Ga interactief met onze gids mee naar diverse bijzondere en toeristische plekken in Nederland.

 • Waterfietsend voortbewegen door prachtige VR locaties. 

 • Al onze begeleiders hebben affiniteit met de zorg.

Meer informatie

VR Brillen op locatie

 • Vooraf geïnstalleerde VR bril(en) plug en play.

 • Elke maand een update van de inhoud: Nieuwe VR filmpjes en VR foto galerieën.

 • Technische ondersteuning.

 • Meedoen aan LIVE activiteiten. (Eind 2023)

23 nieuw.jpg
 • Wat is virtual reality (VR)?
  Virtual Reality is een technologie die het mogelijk maakt om een immersieve en interactieve digitale omgeving te ervaren. Het omvat meestal het gebruik van een speciale headset en controllers om een gevoel van aanwezigheid in een virtuele wereld te creëren.
 • Is virtual reality geschikt voor ouderen?
  Ja, virtual reality kan ook voor ouderen een plezierige en boeiende ervaring bieden. Het kan bijdragen aan entertainment, ontspanning, lichaamsbeweging en zelfs cognitieve stimulatie. De VR- en Mixed Reality-brillen waarmee we werken, zijn speciaal ontworpen voor mensen die een bril dragen en zijn voorzien van een hoofdband die op het hoofd rust als een 'hoed', waardoor ze zeer comfortabel zitten.
 • Welke soorten activiteiten kunnen ouderen doen met virtual reality?
  Ouderen kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten, zoals virtuele reizen naar verschillende bestemmingen, het bijwonen van culturele evenementen, het spelen van puzzelspellen, het bekijken van 180-graden 3D video's en meer mogelijkheden met mixed reality.
 • Met wat voor VR brillen werken jullie?
  We werken met de nieuwste generatie VR- en Mixed Reality-brillen. Bovendien maken we gebruik van speciale hoofdbanden die het gewicht van de VR-bril op het hoofd laten rusten, waardoor het beeld als het ware voor je gezichtsveld zweeft. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je een VR-bril draagt.
 • Werken jullie met speciale VR-apps voor ouderen?
  Ja, we werken met VR-apps die speciaal zijn ontworpen voor ouderen, zoals geheugenspellen, ontspanningsoefeningen, virtuele rondleidingen door musea en natuurlijke omgevingen.
 • Wat kost een VR beleving?
  De kosten van een VR beleving zijn 75 euro (incl BTW) per uur. Een gemiddelde VR beleving duurt ongeveer 15 min.
 • Welke belevingen bieden jullie aan?
  REIS DOOR DE WERELD BELEVING Samen met een klant kunnen we een virtuele reis maken over de hele wereld. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan hun geboortestad omvatten, of het verkennen van een vroegere vakantiebestemming in Limburg. Bijna alles is haalbaar om samen te ontdekken en zo oude herinneringen op te halen. VR VIDEO BELEVINGEN Onze database met diverse VR-videobelevenissen blijft gestaag groeien; - Rondreis door Texel met gids. - Rondleiding door de Zandsculpturen festijn in Garderen met gids. - Rondvaart met een rondvaart boot door hartje Amsterdam. - Bezoek aan de Floriade EXPO Almere 2022 - Rondleiding door de Keukenhof - Kerstmarkt bezoek in Dusseldorf in Duitsland. - Bezoek aan de prachtige stad Venetië. - Rondleiding door centrum van Amsterdam met gids. - Rondreis door het toeristische dorp de Zaanse Schans in Zaandam. - Bezoek aan een grote schapen boerderij. - Rondleiding door een oude ambachtenmarkt. Elke VR-belevenis is vastgelegd in 8K-resolutie en 180 graden 3D-video, waardoor je bijna de ervaring ervaart alsof je er daadwerkelijk bent.
26 nieuw.jpg

Samenwerkingen

Unknown.png.webp
bottom of page